Er is een nieuwe versie van Canvas Workspace uitgekomen. Deze versie wordt als programma direct in Windows geïnstalleerd en is dus niet meer internet afhankelijk! Dit maakt het bewerken van patronen sneller en minder storingsgevoelig.

Helaas hebben we de beschrijving van deze nieuwe versie software niet kunnen opnemen in ons magazine editie 5. Deze informatie is ons onder ogen gekomen toen het magazine reeds bij de drukker lag.

Van de webvariant zijn nog niet alle functies beschikbaar die je wel in het oorspronkelijke vindt. Toch zijn er al voordelen. Zo kun je nu alle Windows-lettertypes die op je computer geïnstalleerd staan gebruiken. Dus hoef je niet meer te werken met de Typeconverter. Deze optie is erg handig om te gebruiken bij het maken van tekst. In editie 5 is dat oa het geval bij het artikel Mr. & Mrs kussens (pagina 8) en de werkstukken van het artikel Trouwen (pagina 14).

Bovendien is het leuk om eens kennis te maken met de nieuwe werkomgeving van CanvasWorkspace.